Davies: "Belangrijk om te winnen, vooral mentaal"

DONDERDAG, 25 JULI 2019, 14:38 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In de aanloop naar de eeste competitiewedstrijd zondag sprak coach Simon Davies vanmiddag met de pers. Wat we vooral onthouden, is dat Davies erg uitkijkt naar de start van het nieuwe seizoen en dat we zullen moeten afwachten tot zondagmiddag om te zien wie er in de spits zal staan.

Davis zei dat Anderlecht veel matchen heeft gespeeld tegen erg goede ploegen, dus hij gelooft dat ze klaar zijn voor de eerste wedstrijd. "Veel spelers hebben zich op een positieve manier getoond", volgens Davies. Davies benadrukte dat het team het kampioenschap wil winnen, net als elke wedstrijd. Voor de tweede of derde plaats gaan, is geen goede instelling.

"Buiten de langdurige geblesseerde spelers zijn er geen nieuwe ernstige blessures bijgekomen", aldus Davies. Over de paraatheid van Thelin was Davies niet duidelijk. Hij wimpelde de vraag af of Thelin zondag kan spelen. Davies zei dat er wel wat kleine blessures zijn en dat Gerkens een optie is om in de spits te spelen, aangezien hij verrast heeft in de voorbereiding. De staf maakt zich verder niet te veel zorgen om de spitspositie.

De paraatheid van sommige spelers (onder andere Sandler en Nasri) moet individueel worden bekeken. Er worden geen overhaaste beslissingen genomen om spelers klaar te stomen aangezien de competitie nog erg lang zal duren.

Peter Zulj kan mogelijk zondag als verdedigende middenvelder spelen, al speelde hij vorig seizoen meer aanvallend. Davies vond Zulj een verrassing op de 'zes' tijdens de voorbereiding in het nieuwe systeem. Davies is er grotendeels uit wie zondag zal starten. Door de grote kern heeft hij keuze uit veel spelers en dat maakt het er niet makkelijk op.

Het is ook niet niet zeker wie de kapiteinsband zal dragen. De staf zoekt naar leiders op het veld en die hoeven niet noodzakelijk de kapiteinsband te dragen om hun gezag te laten gelden.

Davies weet dat een overwinning zondag erg belangrijk is, ook op het mentale vlak. Hij vindt dat Paars-wit een goede voorbereiding heeft gespeeld, al weet hij dat het team nog beslissender moet worden in het strafschopgebied van de tegenstander en dat er in het eigen strafschopgebied beter moet worden verdedigd. Dankzij de mengeling van oude en nieuwe leden in de staf is Davies voorbereid op de komst van Oostende dat ook heel wat nieuwe spelers heeft gehaald.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.