Verschueren: "Nu mag je ons afrekenen op transfers"

WOENSDAG, 24 JULI 2019, 23:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Is de Anderlecht-kern klaar voor het nieuwe seizoen? Sceptische supporters zien weinig vertrekkers en nieuwkomers, maar bij Sporza zegt manager Michel Verschueren dat de kern voldoende vernieuwd is tegenover vorig seizoen. "De versterkingen die we nu haalden laten ons toe om ambitieus te zijn."

"De versterking die we in december en januari haalden, was een moeilijk verhaal. We moesten toen iemand terug halen die we verhuurden. We transfereerden twee andere spelers met matig succes: één half, één moeilijk", verwijst Verschueren naar Kara, Bolasie en Zulj. 

Vier nieuwkomers, maar ook twee of drie jongeren

Voor de huidige transferperiode wil Verschueren zijn verantwoordelijkheid volledig opnemen. "Nu hebben we een hele mercato en kunnen we een hele strategie toepassen. We hebben er maanden op voorhand aan gewerkt met de scouting. Nu kunnen we niet zeggen dat we ons huiswerk niet ten volle konden doen. Nu mogen we afgerekend worden op basis van de komende sportieve resultaten."

Tot nu toe kwamen er vier nieuwe spelers bij, maar Verschueren ziet het anders. "We hebben veel jongeren die dit jaar zullen aansluiten. Ik ben enorm verrast door twee, drie jongeren die nu al tijdens de voorbereiding regelmatig speelden en van wie we zeker zijn dat het goed komt. Het geheel is dus heel vernieuwend tegenover vorig seizoen."

"Bijkomende transfers afhankelijk van vertrekkers"

Wat mogen we de komende weken nog verwachten van nieuwe spelers? "De inkomende transfers zullen mee afhangen van wat de uitgaande opleveren. Er is een verlanglijstje met spelers die we nog willen halen om de ploeg te versterken. Uitspraken ga ik daar nu niet over doen. We proberen nog op één of twee posities versterking te halen."

Een diepe spits lijkt het meest voor de hand liggend. "We hebben spitsen he. Ivan Santini scoorde vorig jaar veel doelpunten en Thelin en Dauda keerden terug na een uitleenbeurt. Maar we kijken inderdaad of het niet mogelijk is om daar nog versterking te halen."



anderlecht-online forum