"Leeftijd speelt geen rol, de beste speelt"

WOENSDAG, 24 JULI 2019, 09:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS RSC Anderlecht speelde de voorbije oefenwedstrijden met heel wat jonge spelers. Vincent Kompany en Simon Davies kijken dan ook niet naar de leeftijd, de beste speelt. En dat is voor iedereen, niemand krijgt een voorkeursbehandeling. 

"Het voordeel aan jonge spelers is dat ze zich gemakkelijker aanpassen aan een nieuw speelsysteem. Leeftijd speelt geen rol, de beste speelt. We houden daarmee geen rekening met een voorkeur of een verborgen agenda", is Davies eerlijk.

"Wat we wel willen van onze jongeren is dat ze bescheiden blijven en met beide voeten op de grond. Een selectie bij de A-ploeg wil niet zeggen dat ze moeten beginnen naast hun schoenen te lopen. Of ze nu al drie of vijf keer in de selectie zaten, ze hebben nog altijd een hele weg af te leggen", aldus de T1, "Yari Verschaeren geeft daarbij het goede voorbeeld. Hij beseft dat dit het seizoen van de bevestiging wordt. Hij beseft dat hij nu harder zal moeten werken om de ruimte te vinden. De tegenstander kent hem ondertussen en zal hem dus extra bewaken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.