Anderlecht verdedigt zich morgen bij BAS

WOENSDAG, 17 JULI 2019, 13:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE Stel u voor: Vincent Kompany die zijn eerste officiële wedstrijd voor RSC Anderlecht speelt zonder publiek. Die kans is niet onbestaande want er hangt paars-wit nog altijd dergelijke straf boven het hoofd. Morgen mag de club zich gaan verdedigen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

De straf komt er naar aanleiding van de incidenten tijdens Standard-Anderlecht in play-off 1 van vorig seizoen. De wedstrijd moest toen worden stilgelegd. Als gevolg kreeg RSC Anderlecht een boete, een sensibiliseringsactie en een forfatnederlaag van 5-0 en een wedstrijd achter gesloten deuren. Enkel de laatste sanctie wou paars-wit niet aanvaarden en morgen verschijnt de zaak dus voor het BAS.

In 2017 kreeg Standard een soortgelijke straf, alleen ging het bij de Rouches over twee wedstrijden achter gesloten deuren. Standard ging daartegen ook in beroep en kreeg gelijk van het BAS die de straf schrapte.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.