"Chipciu deed het uitstekend als rechtsachter"

DINSDAG, 16 JULI 2019, 07:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het is nog niet duidelijk wie het seizoen start als rechtsback. Kandidaten genoeg, maar geen één springt eruit. Wordt Alexandru Chipciu, terug na een uitleenbeurt, de gelukkige? De Roemeense bondscoach is overtuigd dat Chipciu deze positie aankan.

Najar: geblesseerd: Saelemaekers: miste een groot deel van de voorbereiding en is vooral offensief sterk. Sowah: bijna twee jaar geblesseerd geweest. Lutonda: onervaren en bij de U21 vorig seizoen als linksback spelend. En dus opperde Michael Verschueren tijdens de fandag dat Chipciu wel eens zou kunnen spelen als rechtsachter.

In zijn eerste passage bij Anderlecht speelde de Roemeen hoger op de flank, maar zijn bondscoach Cosmin Contra zette hem tijdens de laatste twee interlands achteraan. "Hij deed het uitstekend", aldus Contra. "Als jullie me niet geloven, moet je die twee wedstrijden maar eens analyseren. Verdedigend trekt hij zijn plan en met zijn volume en loopvermogen kan hij de hele flank bestrijken. Dat is een enorme troef in het moderne voetbal."

De vraag is echter of Chipciu zelf wil blijven. Een onbetwist titularis zal hij niet zijn. Turkse clubs tonen interesse en Anderlecht wil meewerken aan een transfer. Een nieuwe uitleenbeurt ziet paars-wit niet meteen zitten. De Roemeen staat, mede door zijn polyvalentie, niet op de lijst van spelers die kost wat kost weg moeten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.