Nasri: "Anderlecht weer naar Champions League brengen"

DONDERDAG, 11 JULI 2019, 23:49 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Het is intussen een goede gewoonte: elke nieuwe Anderlecht-speler beantwoordt tien vragen van supporters. Ook Samir Nasri ontsnapt er niet aan. "Het niveau hier heeft me aangenaam verrast", aldus de oud-vedette van Arsenal en Manchester City.

Wat trok je, naast de aanwezigheid van Vincent Kompany, het meest aan in Anderlecht?
"Het sportieve project van Vincent en de club. Vincent wil iets heel ambitieus doen met deze club. Het feit dat hij me veel verantwoordelijkheden geeft om de jeugd te omkaderen, dat is iets onbetaalbaars."

Had je al een link met België? Wat betekent België voor jou?
"Ik had geen link met België. België is voor mij Benoît Poelvoorde (acteur, red.), frietjes, ... Natuurlijk speelde ik al met Vincent en Kevin De Bruyne. Verder ken ik België niet bepaald en ik ben aangenaam verrast."

Wat heb je nodig om opnieuw de grote Nasri te worden van bij Arsenal en Manchester City die onze fans doet kirren van plezier?
"Simpelweg een goede voorbereiding. Dat ontbrak me de laatste tijd. En blessurevrij wedstrijd na wedstrijd kunnen spelen. Technisch niveau en zin om te voetballen verdwijnen nooit."

Hoe verliep de eerste ontmoeting met je ploegmaats? Wat was je eerste indruk van het niveau?
"De eerste ontmoeting verliep goed. Ik kijk ernaar uit om hen snel weer te zien (na de wedstrijd tegen Benfica, red.). Het niveau heeft me aangenaam verrast. Zowel qua faciliteiten, als wat betreft de kwaliteit van de staf en de trainingen. Bij Sevilla was het oefencentrum niet van dit kaliber. Ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste keuze gemaakt heb."

Waarom koos je rugnummer 14?
"Ik had Vincent aan de telefoon en die zei dat er twee nummers vrij waren: 10 en 14. De dag voordien had Vlap getekend en die koos 10. Ik wilde daarna niet het nummer nemen van iemand die al op de club was. Ik wilde sereen aankomen en de 14 was beschikbaar. Het nummer bevalt me want in het verleden speelden al veel grote spelers ermee: Johan Cruijff, Thierry Henry, ... Maar een nummer is niet belangrijk voor mij. Wat telt, is wat gebeurt op het veld."

Wat is jouw persoonlijk doel dit seizoen? Wil je graag blijven als je een goed seizoen speelt?
"Mijn doel is om zo constant mogelijk te presteren en blessures te vermijden. Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen en zoveel mogelijk beslissend zijn. Ik wil de club terug in de Champions League brengen en weer kampioen worden. Ik blijf als ik een toegevoegde waarden ben voor het team."

Wat is op dit moment van jouw carrière het belangrijkste voor jou?
"Om te beginnen: ik ben nog maar 32 jaar en geen 36. Voor mij is het belangrijkste om te spelen. Ik wil mezelf nog één en ander bewijzen. Ik wil mijn niveau terugvinden en dat competitieve weer beleven."

Wat moet ik, als 8-jarige, doen om een grote speler zoals jij te worden?
"Ervoor werken is het belangrijkste. En dat is trainen, meer dan de anderen. Het is ook belangrijk om bescheiden te blijven en de voeten op de grond te houden. Luister ook goed naar je ouders en werk goed op school. Als je gedisciplineerd bent en ervoor werkt, dan zie ik niet in waarom je niet zou slagen op het hoogste niveau."

Wie is de beste speler met wie je samen speelde en waarom?
"Joker. Er zijn te veel goede spelers. Het is moeilijk om er één uit te pikken."

Heb je schrik dat Vincent je op de bank zet als je hem op training door de benen speelt?
"Neen, daar ben ik helemaal niet bang voor. Vincent is een winnaar. Een slechte verliezer. Maar ook een professional die zijn keuzes maakt in eer en geweten. Hij zal altijd de best mogelijke ploeg opstellen. Hij kan zijn gevoelens aan de kant schuiven. Ik voorspel hem een heel grote toekomst als trainer." 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum