Anderlecht vangt nog 1,6 euro miljoen voor Tielemans

MAANDAG, 8 JULI 2019, 19:42 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDERE Het hing al een tijdje in de lucht, maar deze avond bevestigde Leicester City dat het tot een akkoord gekomen is met AS Monaco omtrent een definitieve transfer van Youri Tielemans. Ook Anderlecht pikt een aardig graantje mee.

Tielemans speelde de tweede helft van vorig seizoen reeds op uitleenbasis voor 'The Foxes', waar hij meteen indruk wist te maken met 3 goals en 4 assists in 13 wedstrijden.
Leicester is bijzonder fier dat het Tielemans voor vier jaar aan zich heeft weten te binden, ondanks de interesse van heel wat Europese topclubs. Tielemans heeft intussen zijn medische keuring doorstaan en ondertekende een contract voor vier seizoenen. De komende dagen vervoegt hij zijn ploeggenoten op trainingskamp in Frankrijk.

Solidariteitsvergoeding

Op hun officiële website vermeldt Leicester niet hoeveel het heeft neergeteld voor de overgang. Maar volgens Kristof Terreur, journalist voor 'Het Laatste Nieuws' in Engeland, zou het gaan om een bedrag om en bij de 45 miljoen euro.

Indien dit bedrag blijkt te kloppen, betekent dit dat Anderlecht recht heeft op 3,50 proent solidariteitsvergoeding. Omgerekend komt dit neer op een bedrag van 1,575 euro.



anderlecht-online forum