Sambi Lokonga: "Geen stappen overslaan"

VRIJDAG, 5 JULI 2019, 01:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES - INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga ziet licht aan het eind van de duisternis. Een half jaar geleden scheurde hij de kruisbanden van de knie, maar in Venlo werkt hij hard aan zijn terugkeer. "Ik train nu een dag in de zaal en een dag buiten. Beetje bij beetje kan ik aansluiten bij de groep."

"Vandaag trainde ik voor het eerst met de groep", zo begint hij voor de camera van rsca.tv. "Tot vandaag had ik hier en daar nog wat pijn. Daar moest ik mee kunnen omgaan. Maar vanaf nu kan ik beetje bij beetje aansluiten bij de groepstraining. Concreet betekent dit dat ik één dag in de zaal train en daarna één dag op het veld. Ik train individueel of doe de opwarming met de groep om daarna individueel met de kinesist aan de slag te gaan."

"Door deze blessure is mijn hamstrings verzwakt. Ik moet dus vooral werken om de hamstrings, de bilspieren en de quadricepts te versterken. Zo moet ik een nieuwe kruisbandblessure vermijden", gaat de elegante middenvelder verder. "Na al die tijd in de zaal zou het niet goed zijn om te snel te gaan. Ik moet mijn tijd nemen. Zelfs al die ik de anderen spelen en wil ik mee doen. Maar ik moet opletten, mijn tijd nemen en mezelf verzorgen."

Sambi Lokonga zat diep, maar hij voelt de stappen die hij zet. "Na zo'n operatie zie je je dijspier gewoon verdwijnen. Je hebt amper nog spieren. In het begin moest ik trede per trede de trap op. Nu kan ik zelfs al twee tredes overslaan. Ik voel dus een verschil, maar het is beetje bij beetje. Dat moet je zeer goed in gedachten houden: beetje bij beetje herstellen en geen stappen overslaan."

"Ondanks de blessure blijf ik God dankbaar. Voor alles wat hij voor me gedaan heeft en voor waar ik vandaan kom. Daardoor besef ik dat er veel mensen zijn die in mijn schoenen zouden willen staan. Ook al ben ik geblesseerd, er zijn mensen die het veel slechter hebben. IK heb maar een 'kleine' blessure. Alles bij elkaar stelt dit niets voor", besluit de 20-jarige middenvelder.



anderlecht-online forum