Arnesen: "Vlap past perfect in onze filosofie"

DONDERDAG, 4 JULI 2019, 21:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De transfer van Michel Vlap is een eerste overwinning voor Frank Arnesen als technisch directeur. Hij stak heel wat energie in het dossier. "Het was als een voetbalwedstrijd met verlengingen en penalty's. Gelukkig hebben wij gewonnen", zo omschrijft hij de onderhandelingen.

"Iedereen heeft de voorbije weken gelezen dat we Michel wilden halen. Dat is een probleem, want dan komen er kapers op de kust. Ik ben dan ook heel gelukkig dat we Michel vandaag verwelkomen als een nieuwe speler", zo vertelde Arnesen bij de voorstelling van Vlap.

Anderlecht had Vlap dus al lang op de radar. "Het begon in januari, tijdens de eerste maand dat ik hier werkte. Dan maakten we intern een analyse van de spelersgroep en bekeken we wat we in de zomer zouden moeten halen. Eén van onze prioriteiten was een speler voor de nummer 10."

"Ik ken Michel al een tijdje vanuit de Nederlandse competitie. Ik heb hem de afgelopen jaren gevolgd en zien groeien van een goede tot een betere speler en iemand die heel veel toekomst heeft. Hij is net 22 jaar geworden en past in onze filosofie: jong, aanvallend, technisch, kan scoren en kan assists geven. Michel was dus iemand die hoog op ons verlanglijstje stond. En toen kwam Vincent Kompany. Ik sprak met hem en de uitkomst was dat zowel Vincent als ik als kandidaat nummer één voor de 10-positie uitkwamen bij Michel Vlap. Toen schakelden we een versnelling hoger."

"Ik heb meerdere keren met Heerenveen mogen onderhandelen", aldus Arnesen. "Dat werd een wedstrijd met verlengingen en penalty's. Gelukkig hebben wij gewonnen. Het waren correcte, lange en zware onderhandelingen. Ik ben heel blij dat we Michel nu in ons midden hebben."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.