Dewaele en Suray in beeld bij nationale U21

DINSDAG, 2 JULI 2019, 13:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Na het EK moet Johan Walem een nieuwe ploeg bouwen bij de nationale U21. Slechts 8 van de 23 spelers blijven selecteerbaar. Walem kijkt onder meer naar Anderlecht om zijn nieuwe kern samen te stellen. Hij denkt aan logische namen, maar ook aan enkele verrassende.

Op het voorbije EK mochten spelers geboren na 1 januari 1996 aantreden, vanaf nu ligt de leeftijdsgrens op 1 januari 1998. Alexis Saelemaekers, Sebastian Bornauw, Francis Amuzu en Yari Verschaeren blijven inzetbaar. Voor Elias Cobbaut en Landry Dimata (er op het EK niet bij door een blessure) zit de tijd bij de U21 erop.

Bondscoach Johan Walem en zijn staf rekenen onder meer op Albert Sambi Lokonga en Jeremy Doku om hun nieuwe ploeg te vormen, weet Sport/Voetbalmagazine. Geen verrassing: beiden zullen bij Anderlecht dit seizoen heel wat speelkansen krijgen. Opvallender is dat Walem, volgens het blad, ook denkt aan Sieben Dewaele en Mathis Suray (foto). Zij schopten het nog niet tot het eerste elftal bij paars-wit.

Theo Leoni en Thierry Lutonda kunnen zich ook in de kijker spelen bij Walem, als ze zich doorzetten bij Anderlecht. Dat duo heeft, net als Suray, het voordeel dat ze nog twee campagnes mee kunnen bij de nationale U21.



anderlecht-online forum