Verschaeren: "Zetterberg had gelijk"

ZONDAG, 16 JUNI 2019, 19:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Yari Verschaeren start vandaag aan het EK voor U21. Met zijn 17 jaar is hij de jongste speler van het toernooi. De aanvallende middenvelder hoopt desondanks beslissend te zijn. "Als ik dat kan bij Anderlecht, dan hier misschien ook. Het niveau op training is alleszins gelijkaardig."

Op het EK mogen spelers aantreden die geboren zijn na 1 januari 1996. De oudste spelers zijn dus 5,5 jaar ouder dan Verschaeren. Merkt hij het verschil? "Ik heb minder kracht. Het lichaam van de oudere jongens is al meer geëvolueerd. Ook op tactisch vlak merk ik het leeftijdsverschil", aldus Verschaeren dit weekend in Het Nieuwsblad.

Enkele maanden geleden ontstond er commotie toen Pär Zetterberg verkondigde dat Verschaeren te vaak kort speelt en af en toe ook een lange bal moet trappen. Toenmalig hoofdscoach Fred Rutten was hier niet mee opgezet, maar wat vindt Verschaeren hier zelf van? "Hij had gelijk, absoluut. Ik speel graag op de korte ruimte, maar moet meer variatie in mijn spel brengen. Zijn opmerking was terecht."



anderlecht-online forum