Potje gissen leidt Svilar naar Anderlecht

VRIJDAG, 31 MEI 2019, 23:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS'Mile Svilar keert mogelijk terug naar Anderlecht', zo zagen we daarnet passeren op Twitter. Een opvallende titel die meteen onze aandacht trok (wat uiteraard de bedoeling was) en ons aanzette tot wat speurwerk (wat minder de bedoeling is).

Mile Svilar zit op een dood spoor bij Benfica en een vertrek is niet uitgesloten. Een vijftal dagen geleden werd hij gelinkt aan Standard. De site Voetbalnieuws meldde in de vooravond dat Benfica doelman Jasper Cilissen van Barcelona wil halen, wat Svilar helemaal naar de uitgang zou duren. 

In zijn artikel speculeert Voetbalnieuws ook over een terugkeer naar Anderlecht. Het schrijft "Mogelijk krijgen we straks een hevige transferstrijd tussen Anderlecht en Standard voor Mile Svilar. Zoals gesteld zouden de Rouches aan een verrassende transfer denken, terwijl Paars-Wit straks mogelijk ook zouden kunnen gaan denken om de jonge doelman terug te halen". Let op de drievoudige voorwaardelijke wijs: 'mogelijk', 'zouden' en 'kunnen'. Veel meer kan je eigen speculatie niet uitdrukken en dat weet de website ook. "Al is er van concrete Brusselse interesse op dit moment nog geen sprake", zo besluit Voetbalnieuws.

Een goede clickbait wordt natuurlijk meteen opgepikt door de concurrentie. In deze Voetbal24, meester in dat soort zaken. De titel die we aan het begin van dit artikel parafraseren, komt van hen. Verder in het artikel, dat weliswaar geen bronvermelding bevat, lezen we dat "Michel Preud'homme nu mogelijk concurrentie krijgen (sic.) van... Anderlecht". Volgens deze website "zou paars-wit de situatie van zijn ex-speler nauwlettend in de gaten houden".

Verder lezen we nergens iets over mogelijke interesse van Anderlecht om Svilar terug te halen. Zo weet u waar dit gerucht vandaan komt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.