Anderlecht-STVV 2-0

ZONDAG, 6 FEBRUARI 2011, 23:48 - Skyhawk

Anderlecht klopte zaterdag Sint-Truiden met 2-0. Kanu en Suarez scoorden de goals. Paars-wit had het een tijdje moeilijk met de stugge verdediging van de bezoekers, maar kon uiteindelijk toch het verschil maken.

De thuisploeg zette STVV snel onder druk. Lecjaks had de beste kans, maar zijn kopbal werd voor de lijn gekeerd. Anderlecht bleef jagen op de openingsgoal, maar leek aangeslagen toen ook Suarez een bal van de lijn moest keren. De bezoekers kregen hoop en herstelden even het evenwicht. Daarna nam Anderlecht weer over, maar een goal voor de rust zat er niet in, hoewel Boussoufa nog een goede kans had.

Na de rust plaatste Kanu al snel de 1-0 op het bord. Toen ook Odoi rood kreeg, leek de wedstrijd gespeeld. Toch was het nog even schrikken voor de Brusselaars toen Proto moest ingrijpen. Suarez verdubbelde niet veel later echter de score. Paars-wit kreeg uiteindelijk nog een paar kansen, maar probeerde vooral de partij te controleren. Zo bleef de stand op 2-0 tot het einde.

Resultaat: 2-0
Doelpunten: 52' Kanu 1-0, 68' Suarez 2-0

Anderlecht: Proto, Wasilewski, Mazuch, Juhasz, Lecjaks, Gillet, Biglia, Kanu (75' De Sutter), Boussoufa, Suarez (90' Diandy), Lukaku (86' Kljestan)
STVV: Van der Jeugt, Wagemakers, Odoi, Kotysch, Euvrard, Mennes, Delorge, Dufer (59' Tisza), Schouterden, Mutombo (90' Vanwelkenhuysen), Sidibe

Geel: Biglia, Schouterden, Mennes, Odoi (2x)
Rood: 56' Odoi (2x geel)

Scheidsrechter: Dierick
Stadion: Vanden Stock