Goals Anderlecht-spelers volstaan niet voor WK-ticket

DONDERDAG, 16 MEI 2019, 18:01 - Garrincha

JEUGD De Belgische U17 hebben vanmiddag naast een ticket voor de WK-eindronde gegrepen. Ze speelden tegen Hongarije 1-1 gelijk, maar verloren de strafschoppen daarna met 5-4.

Anderlecht-speler Chris Kalulika (foto) bracht de jonge Duivels na 56 minuten op voorsprong. Vijf minuten later maakte Hongarije gelijk. In de strafschoppenreeks scoorde België vier van de vijf elfmeters. Onder meer Killian Sardella, Rob Nizet en Jeremy Doku scoorden hun elfmeter. Club Brugge-speler Mathias De Wolf trapte op de paal en dat bleek fataal.

Sardella, Nizet en Doku speelden de hele wedstrijd. Anouar Ait El Hadj werd na 82 minuten vervangen, Kalulika na 92 minuten. Marco Kana bleef geblesseerd aan de kant.