Proto: "Punt gewonnen of twee verloren?"

MAANDAG, 31 JANUARI 2011, 08:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dat Anderlecht tegen KV Mechelen nog een punt pakte, had het in grote mate te danken aan Silvio Proto. Twee sterke reddingen hielden KV van een doelpunt. "Een doelman staat er toch om de nul te houden?"


Vooral op het einde van de eerste helft moest Proto alles uit de kast halen om Ibou van een doelpunt te houden na een slechte terugspeelbal van Jan Polak. "Bij die kans blijf ik gewoon staan en ga ik op het gepaste moment plat", zo vertelt de doelman in Het Belang van Limburg.

Proto beseft wel dat Anderlecht niet zijn beste wedstrijd speelde. "Renard heeft over de negentig minuten geen beslissende reddingen moeten doen. Dat zegt genoeg. Het was vooral de laatste pass die ons in de steek liet. Ok, we gaan maar met een punt naar huis. Op dit moment laat ik in het midden of dat een gewonnen punt is of twee verloren punten."

"We moeten ons vanaf maandag ter discussie stellen, maar we mogen niet beginnen te twijfelen. We komen net uit de winterstop en je moet ons de tijd laten om de trein weer op het juiste spoor te zetten", aldus de Anderlecht-doelman.



anderlecht-online forum