Anderlecht blijft steken op gelijkspel tegen Antwerp

ZONDAG, 12 MEI 2019, 17:50 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht is zondagnamiddag niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Antwerp. Anderlecht kwam al snel op voorsprong, maar moest uiteindelijk toch vrede nemen met een punt.

Anderlecht kende een droomstart. Na amper vijf minuten maakte Santini van een mislukt schot van Najar een doelpunt. Het eerste doelpunt buitenshuis nog maar van Anderlecht in deze Play-Off 1. Antwerp moest even bekomen, maar nam de wedstrijd in handen. Op het halfuur leidde dit bijna tot een own-doelpunt van Bornauw, maar Didillon redde met een geweldige reflex.

Ook de tweede helft begon met een vroeg doelpunt, nu van de thuisploeg. Een verre inworp belandde bij Lamkel Zé en die liet Didillon geen kans. Antwerp rook bloed en voerde de druk op. Anderlecht raakte nog amper aan de overkant, maar grote kansen voetbalde de thuisploeg niet bij elkaar. Na verloop van tijd herstelde paars-wit het evenwicht en in de slotfase was het nog dichtbij de 1-2. Na een voorzet van Verschaeren tikte Santini over.

Het bleef 1-1 en Anderlecht ziet zijn voorsprong op de nummer zes AA Gent slinken van vier naar twee punten. Donderdag komt leider Racing Genk op bezoek.