Lecjaks: "Roberto Carlos is mijn voorbeeld"

ZATERDAG, 29 JANUARI 2011, 20:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Er wacht Ariël Jacobs binnenkort een zware keuze als Olivier Deschacht weer fit is. Kiest hij dan voor Deschacht of voor Lecjaks, die het na een aarzelend begin nu erg goed doet. Het Laatste Nieuws sprak met de jonge Tsjech.


Ook Lecjaks beseft dat hij de jongste maanden een sterke evolutie heeft doorgemaakt. "In het begin verdedigde ik een beetje te slap. Ik liet de tegenstander te vaak in mijn rug duiken, dat was een zwak punt. Dit kwam omdat het niveau in Tsjechië een stuk lager ligt en ik pas op mijn 17e linksachter werd. Daarvoor speelde ik als centrale verdediger of verdedigende middenvelder."

Lecjaks laat zich ook offensief vaak gelden en dat hebben de Anderlecht-fans graag. "Ik heb altijd graag aangevallen. Technisch vind ik mezelf niet goed genoeg om als aanvaller of linkermiddenvelder te spelen. Ik heb wel mijn snelheid en mijn voorzet, maar ik mis een aantal technische vaardigheden."

De vergelijking met Roberto Carlos gaat wel een beetje op zo. Ook de Braziliaan trok graag mee naar voren. Voor Lecjaks is hij trouwens één van zijn voorbeelden. "Toen ik klein was, was mijn landgenoot Marek Jankulovski bij Milan mijn grote voorbeeld. Maar later is dat Roberto Carlos geworden, omdat hij er altijd goed uitkomt en ook nog eens goed op doel schiet. Ik bekeek ook hoe hij zijn vrije trappen nam en oefende daar dan op."

Binnenkort keert Olivier Deschacht terug uit blessure. Verwacht Lecjaks dat hij dan zal moeten wijken? "De trainer moet beslissen en ik zal me er bij neerleggen. Ik ben er me goed van bewust dat Deschacht aanvoerder is en dat hij een grote en belangrijke persoonlijkheid is in het team. Als ik naar de bank moet, dan zal ik dat accepteren. Maar telkens als ik een kans krijg om te spelen, zal ik mezelf proberen te bewijzen."



anderlecht-online forum