Anderlecht heeft geen schrik voor transferverbod

ZATERDAG, 11 MEI 2019, 13:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS In buitenlandse media duikt opnieuw het verhaal op dat Anderlecht een transferverbod moet vrezen voor ongeoorloofde transfers van minderjarigen in het verleden. Tegenover Het Laatste Nieuws spreekt de club van "fake nieuws", maar het erkent wel weet te hebben van "een FIFA-onderzoekje".

Afgelopen herfst onthulde De Standaard op basis van documenten van Football Leaks dat Anderlecht een boete en transferverbod van één transferperiode riskeerde voor de transfers van de Congolees Chancel Mbemba (in 2011, toen 17 jaar), de Roemeen Dragos Stefan Cojocaru (in 2012, toen 15 jaar), de Amerikaan Patrick Tshiani (in 2011, toen 16 jaar) en de Nepalees Bimar Magar (in 2014, toen 16 jaar). Toen meldde Anderlecht van niets te weten.

Nu geeft de club toe wel op de hoogte te zijn van een onderzoek. Paars-wit is er echter gerust in dat er geen zware sancties zullen volgen. "De FIFA bekijkt bij wijze van spreken elke aansluiting van jeugdspelers", zo klinkt het vandaag in Het Laatste Nieuws. Welke dossiers de FIFA nu specifiek in de gaten heeft, is niet bekend.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.