Boeckx: "Een transfer is bespreekbaar"

VRIJDAG, 10 MEI 2019, 15:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Tijdens een gesprek met Sporza vertelt Frank Boeckx dat een vertrek bij Anderlecht niet uitgesloten is. "Maar het hangt af van het voorstel dat ik krijg en er is nog niet gesproken", aldus Boeckx. "En ik ben wel verknocht aan deze club."

Sporza had Boeckx uitgenodigd om het Europees voetbal van de afgelopen week te analyseren. Maar hij kreeg ook de vraag of hij de bank bij Anderlecht verkiest boven een basisplaats bij een middenmoter.

"Dat houdt me dagelijks bezig", zo antwoordde hij. "Ik heb nog een contract voor één jaar. Welke keuze ik maak, zal afhangen van de middenmoter die me vraagt. Maar momenteel hang ik nog af van Anderlecht en zijn zij ook nog niet van mij af."

Boeckx geeft wel aan dat er nog geen contacten waren met andere clubs. "Ik denk trouwens ook niet dat het toegestaan is om met andere clubs te praten als je nog onder contract ligt zonder dat de club het weet. Men moet zich eerst melden bij de club en pas dan kan het."

"Maar er kan gepraat worden. Ik hoop om minstens in de balans te liggen met een eerste doelman. Bij Anderlecht of elders. Ik ben wel verknocht aan Anderlecht. Zij haalden mij bij wijze van spreke uit de goot en ik heb een grote dankbaarheid naar hen toe."

"Ideale blessure voor een doelman"

Vorig jaar sukkelde Boeckx lang met de rug. Hoe gaat het daar nu mee? "Helemaal in orde wordt het nooit meer. Er is schade, maar die schade heb ik onder controle gekregen door stabiliteitsoefeningen en dingen die ik in het verleden deed niet meer te doen."

"Eigenlijk moet ik alles laten wat een voetballer doet en een keeper niet doet. Dit is dus de beste blessure die een keeper kan overkomen. Ik moet nu minder lopen en doe keepersoefeningen in de plaats. Dat is veel leuker", lacht Boeckx.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.