Verschaeren: "Ik geef toe dat het handspel was"

VRIJDAG, 10 MEI 2019, 14:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Karim Belhocine kreeg vanmiddag op zijn persconferentie het gezelschap van Yari Verschaeren. De 17-jarige Belofte van het Jaar beantwoordde vragen van de pers. "De combinatie voetbal-school is zwaar, maar het lukt me. Ook omdat zoveel mensen me helpen."

Hoe gaat het met de examens? 
"Die verlopen goed. Ik kon me goed voorbereiden, dus denk wel dat ik goede resultaten ga halen. Ik heb examens tot 6 juni, dus moet me nog wel even concentreren op school. Momenteel loopt de combinatie school en voetbal goed, maar het is wel niet gemakkelijk omdat ik mijn focus op twee verschillende zaken moet leggen. Het ene moment 100 procent op voetbal en meteen erna op iets anders. Maar veel mensen binnen en buiten de club helpen me."

Had je verwacht dat je collega's je tot Belofte van het Jaar zouden kiezen en dat de voorsprong op Berge zo groot zou zijn?
"Dat had ik niet verwacht. Ik had meer concurrentie verwachtMaar ik ben er wel heel blij mee. Ik hoop te kunnen verder doen zoals ik nu bezig ben."

Ben je verrast hoe snel het gaat?
"Er is veel veranderd voor mij. Ik krijg meer aandacht en daar moest ik me aan aanpassen. Maar veel mensen helpen me en houden mijn voeten op de grond. Ik probeer het zo goed mogelijk te doen. Ik denk dat iedereen wel tevreden is met de manier waarop ik dat doe."

Sta je stil dat je in de voetsporen treedt van grote namen als Lukaku, Tielemans, Kompany?
"Het is mogelijk om te geloven dat ik in de voetsporen kan treden van zo'n grote namen. Maar ik probeer me te focussen op het nu en mijn prestaties nu. Dan zien we wel wat de toekomst brengt."

Hoe zit het met de druk en vermoeidheid?
"Ik voel wel druk. Misschien straal ik het niet uit, maar die is er wel. Op het veld probeer ik me alleen te focussen op het voetbal en zo goed mogelijk met de druk om te gaan."

Heb je je doelpunt al herbekeken en begrijp je dat de baas van de scheidsrechters zei dat het moest afgekeurd worden?
"Ik heb de beelden nog vaak bekeken. De bal komt inderdaad op mijn hand. Iedereen weet dat het dan fout is. Dus natuurlijk geef ik dat toe."

Het is een moeilijk seizoen voor Anderlecht, maar is dit een zegen voor jou? Dat je daardoor meer kan spelen.
"Ik krijg nu veel kansen en blijf spelen. Ik kom er nu misschien beter uit omdat ik nog maar 17 jaar ben, maar voor mij is het belangrijker dat we ook collectief prestaties neerzetten."

Wie zijn de jongens die je in de kleedkamer het meest begeleiden? Sven Kums als aanvoerder?
"Kums is een goede vriend die me veel helpt, niet alleen op het veld. Iedereen steunt me omdat ik nog zo jong ben en nog veel moet leren. Ik probeer zoveel mogelijk naar hen te luisteren."

Besef je dat de supporters je op handen dragen en wat doet dat met jou?
"Ik voel wel dat ze me graag hebben en daar ben ik heel blij om. De fans blijven ons elke match aanmoedigen. Niet enkel mij, maar de hele ploeg. Ook op straat, wanneer ik van school naar het internaat wandel, voel ik die aandacht en dat is wel tof."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.