Anderlecht stopt met provinciale jeugdploegen

WOENSDAG, 8 MEI 2019, 01:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Als een van de weinige eersteklassers had Anderlecht naast nationale jeugdploegen ook nog provinciale. Daar komt nu een eind aan. Alle provinciale jeugdploegen van boven de U12 worden opgedoekt. Ze brengen te weinig talent voor, zo luidt het.

De provinciale Anderlecht-jeugd traint en speelt op de Heizel. Zo'n honderd spelers van boven de 12 jaar moeten nu een andere club zoeken. De club is van oordeel dat te weining van deze jongeren doorbreken. Andere clubs komen hen ook niet weghalen omdat de opleidingsvergoeding voor die leeftijd te hoog ligt. Enkel de provinciale jeugdploegen voor spelers van 6 tot 12 jaar blijven bestaan. Daar komt af en toe nog eens een talent bovendrijven. 

De provinciale jeugdploegen hadden ook een sociaal aspect. "We werken samen met lokale Brusselse ploegen om ons sociale karakter te behouden", zo meldt manager Michael Verschueren



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.