Beslissing over Europees ticket is genomen

MAANDAG, 6 MEI 2019, 19:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Pro League hebben een beslissing genomen over de testwedstrijd die over het laatste Europese ticket beslist. De wedstrijd gaat gewoon door zoals gepland op 26 mei, zo verloopt de competitie in 1A en 1B normaal tot het einde. Dit betekent dat, in afwachting van een uitspraak in de tuchtprocedure, de vierde gerangschikte ploeg uit play-off 1 de testwedstrijd zal spelen tegen de winnaar van play-off 2.

De winnaar van de beker is KV Mechelen en die zit momenteel verwikkeld in een tuchtprocedure. Zij verliezen dus mogelijk nog hun Europees ticket. Zo zegt ook de Pro League en de KBVB: "Indien een club niet of niet langer aan de toelatingsvoorwaarden voor de Europese competitie voldoet, voorziet de UEFA reglementering dat de plaats ingenomen wordt door de volgende(n) uit de rangschikking."

Concreet betekent dit dat in deze hypothese het laatste Europese ticket - in overeenstemming met de UEFA reglementering - zal worden toegewezen aan de club die als 4de eindigde - als die de testwedstrijd verliest. Als de 4de gerangschikte club de testwedstrijd wint, zal de club die als 5de eindigde het laatste Europese ticket toegewezen krijgen. 

De tweede kwalificatieronde van de UEFA Europa League wordt gespeeld (heenwedstrijd) op 25 juli 2019.



anderlecht-online forum