Juhasz leidt beste verdediging van het land

WOENSDAG, 26 JANUARI 2011, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De voorbije vijf jaar kroonde de ploeg met het minste tegengoals zich steeds tot landskampioen. Momenteel heeft Anderlecht veruit de beste verdediging. Leider van het viertal is Roland Juhasz. "Stabiliteit is heel belangrijk."


In 23 competitiewedstrijden incasseerde Anderlecht nog maar 14 doelpunten (5 daarvan dan nog in één wedstrijd) en hield het 16 keer de nul. Momenteel slaagt de verdediging van er al 660 minuten in om de netten proper te houden, Europese en vriendschappelijke wedstrijden inbegrepen.

De leider van dit sterk blok is Roland Juhasz. "Roland straalt veel autoriteit uit en stelt de andere verdedigers op hun gemak. Hij praat heel veel, ondanks het feit dat er veel verschillende nationaliteiten in onze groep zitten. In de vijf jaar dat ik hem ken, is hij enorm geëvolueerd", zwaait doelman Silvio Proto met lof.

Volgens Juhasz is de verdediging zo sterk omdat alles mooi in elkaar past. "Wat vooral belangrijk is, is dat er stabiliteit is in verdediging. Kijk maar naar de prestaties van Lecjaks. Die worden almaar beter en Jan voelt zich ook steeds meer op zijn gemak. Dat heeft met automatismen te maken. En met Wasyl hebben we de draad snel weer opgepikt. Het is net of hij nooit is weggeweest."

"Waarom zou ik Anderlecht verlaten?"

Vorig jaar leek Juhasz Anderlecht te willen verlaten voor een grotere competitie. Manager Van Holsbeeck overtuigde hem echter om te blijven en zijn contract te verlengen tot 2014. "Af en toe droom ik nog wel van de Engelse Premier League, maar anderzijds denk ik ook: waarom zou ik Anderlecht verlaten? Hier speel ik ieder seizoen voor de titel en Europees."

"Als mijn contract hier afloopt, ben ik er 31. Dan ga ik misschien nog twee, drie jaar in Oostenrijk voetballen. Maar zeker is dat ik na mijn carrière naar Hongarije terugkeer. Daar wil ik later een nieuw leven na het voetbal uitbouwen", zo besluit hij.

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum