Club Brugge vrijgesproken voor anti-joodse gezangen

MAANDAG, 6 MEI 2019, 19:42 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Tijdens de wedstrijd RSC Anderlecht - Club Brugge op 4 april zongen de Club Brugge-supporters anti-joodse gezangen. Iets waar het Bondsparket toch wel zwaar aan tilde en Wagner eiste een zware boete. De Geschillencommissie Hoger Beroep sprak Club Brugge vandaag vrij. 

De match delegate had de gezangen in zijn verslag opgenomen, “Al wie niet springt, is een jood” en “Alle joden zijn homo’s” rolden over het Astridpark. De Pro League verstrengde onlangs nog de regels omtrent racisme en gezangen. Het Bondsparket vorderde dan ook een zware boete.

Maar de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB dacht daar anders over: "De gezangen zijn neutraal en treffen niemand. Er worden enkel termen gebruikt die een sexuele geaardheid vernoemen en/of een bepaalde bevolkingsgroep. Het woord "jood" heeft geen vernederende of discriminerende betekenis, hetzelfde voor het woord "homo"", staat er te lezen in hun uitspraak.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.