Anderlecht verdiende winnaar in flauwe topper

ZONDAG, 23 JANUARI 2011, 20:14 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht is 2011 begonnen zoals het 2010 geëindigd is, met een simpele overwinning. Tegen Standard kwam de landskampioen nooit in de problemen. Twee doelpunten vlak na de rust bleken voldoende voor de volle buit.


Bij Standard had aanvoerder Jelle Van Damme bloemen bij om Mbark Boussoufa te feliciteren met zijn Gouden Schoen. Door spelers en bestuur werd de ex-speler hartelijk ontvangen, door de supporters iets minder. Zij lieten zoals verwacht geen kans onbenut om hem uit te fluiten. Bovendien liet Van Damme zich ook snel gelden met enkele stevige overtredingen op Jan Polak, die hem een gele kaart opleverden.

Het eerste bedrijf van deze topper bleek echter een mager beestje. Anderlecht was baas, maar slaagde er amper in gevaar te creëren. Juhasz kopte de beste kans over. Meteen na de pauze kwamen de doelpunten er wel. Boussofa zette voor, Lukaku liet lopen en Gillet tikte van dichtbij binnen.

Amper drie minuten later scoorde paars-wit opnieuw. Van Damme kreeg een bal niet weg in de kleine baklijn, Gillet pikte op en de Standard-aanvoerder kon niet anders dan Gillet tegen de grond werken. Jonathan Legear trapte de strafschop feilloos tegen de netten. Wedstrijd gespeeld.

Standard slaagde er maar niet in Anderlecht te verontrusten. De thuisploeg had de score nog verder kunnen opdrijven, maar Legear en Wasilewski lieten opgelegde kansen onbenut. In de slotfase nam Anderlecht was gas terug, maar verder dan een schot van Tchite kwamen de Luikenaars niet meer. Al bij al een eenvoudige zege voor Anderlecht, dat weer wat verder wegloopt van RC Genk.

Score: 2-0
Goal(s): 49' Gillet 1-0, 52' Legear 2-0 (pen)

Anderlecht:Proto, Wasilewski, Mazuch, Juhasz, Lecjaks, Gillet, Biglia, Polak, Legear (79' Suarez), Boussoufa (92' Kanu), Lukaku (90' De Sutter)
Standard :Blazic, Opare, Mangala, Ciman, Pocognoli, Daerden (54' Leye), Camara (85' Pieroni), Van Damme, Nong (71' Goreux), Carcela, Tchité

Geel: 8' Juhasz, 20' Van Damme, 25' Camara
Rood:

Scheidsrechter: Frank De Bleeckere
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadionanderlecht-online forum