Arnesen: "Ik wilde in januari niet veel transfers doen"

ZATERDAG, 4 MEI 2019, 16:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Frank Arnesen is sinds begin dit jaar de man die de transfers regelt voor Anderlecht. In januari haalde hij slechts twee nieuwe spelers en liet hij Kara terugkeren. Een bewuste zet. "Ik heb me toen verzet om veel transfers te doen. Een drietal transfers heb ik zelfs moeten tegenhouden", zo verklapt hij vandaag in Het Laatste Nieuws.

Volgens Arnesen wilden Marc Coucke en Michael Verschueren meer spelers aantrekken, maar hield hij hen tegen. "Ik ben een technisch directeur die meedenkt met de club. Toen ik erbij kwam, hadden we 42 spelers onder contract. Je kunt niet blijven kopen."

Bovendien, zo zegt Arnesen, kende hij de kern onvoldoende. "In mijn eerste twee weken heb ik de kern doorgelicht. Dan hadden we nog één week om transfers te doen. Dan moet je je niet gek laten maken. Ik geloof trouwens niet zo hard in de wintermercato."

Bolasie onhoudbaar

Met Yannick Bolasie trok Arnesen wel een grote naam uit de Premier League aan. Weliswaar op huurbasis. "Hem houden wordt onmogelijk. Hetgeen Everton hem betaalt, dat kunnen wij niet overnemen", aldus Arnesen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.