Aantal stewards gaat naar omhoog

DONDERDAG, 2 MEI 2019, 21:38 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Vorige thuiswedstrijd van RSC Anderlecht kwam minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem de veilheidsdiensten inspecteren en de wedstrijd bijwonen. Nadien had hij overleg met de Voetbalbond en de Pro League. Als gevolg daarvan gaat het aantal stewards naar omhoog van één per 300, naar één per 250.

Minister De Crem nam deze maatregelen nadat de wedstrijd Standard - Anderlecht moest worden stilgelegd door vuurpijlen en rookbommen op het veld. Om éénzelfde scenario te voorkomen wil De Crem het aantal stewards opdrijven. Daarnaast komt er extra opleiding voor de stewards.

“Vanaf dit jaar worden ze opgeleid in ‘profiling’, om criminele voorbereiding in een vroege fase te ontdekken. Ze krijgen ook een extra opleiding in toegangscontrole, met bijzondere aandacht voor het opsporen van ‘pyrotechnische middelen’, zoals vuurwerk. Op 1 juni organiseert de voetbalcel een extra opleidingsdag met de veiligheidsverantwoordelijken uit de competities 1A en 1B", aldus minister De Crem.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.