Bekerwinst KV Mechelen kan Anderlecht aan Europa helpen

WOENSDAG, 1 MEI 2019, 20:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE KV Mechelen won vanmiddag de Beker van België en dat kan een goede zaak zijn voor Anderlecht. Als de Kakkers later veroordeeld worden in het matchfixing-dossier, speelt de nummer vijf uit Play-Off 1 de Europese barrages. Maar de kalender vormt een probleem.

Normaal plaatst de bekerwinnaar zich rechtstreeks voor de poules van de Europa League en speelt de nummer vier uit Play-Off 1 barragematchen tegen de winnaar van Play-Off 2 voor een ticket voor de voorrondes van de Europa League. Als KV Mechelen wordt schuldig bevonden aan matchfixing, dan verliest het zijn Europese licentie. Alle Europese tickets schuiven dan één plaats op.

In dat geval speelt de nummer vijf uit Play-Off 1 tegen de winnaar van Play-Off 2 voor een ticket voor de voorrondes van de Europa League. Anderlecht staat momenteel vijfde in Play-Off 1. Het heeft een punt meer dan AA Gent.

Maar er is een probleem: de barragewedstrijd staat op de kalender voor 26 mei, terwijl de slotpleidooien in het matchfixing-dossier voorzijn zijn op 28 mei. De uitspraak volgt nog later. Hoe dit probleem oplost raakt, dat moet de toekomst uitwijzen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.