Binnenlandse Zaken eist sportieve topper

DONDERDAG, 20 JANUARI 2011, 09:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in een brief aan Anderlecht en Standard gevraagd om er zondag een sportieve topper van te maken. Zo niet dreigen er sancties. De ontvangst voor Van Damme belooft intussen warm te worden.


De oproep van Binnenlandse Zaken is geen uniek gebeuren. Voor elke risicowedstrijd worden de nodige maatregelen genomen, al zijn deze nu wat strenger.

De Voetbalcel heeft de besturen van beide clubs opgeroepen om in de aanloop naar de topper geen provocerende uitspraken in de pers te doen. Beide clubs houden zich hier tot nu toe perfect aan. Anderlecht ging trouwens nog een stap verder door zijn spelers een spreekverbod over de topper op te leggen.

Ook tijdens de wedstrijd zal strikt worden toegezien dat iedereen zich gedraagt. Bij kwetsende spreekkoren kan de partij onderbroken worden en als er anti-Standard- of anti-Anderlechtspandoeken worden uitgehangen, kan de politie tussenbeide komen. Ook andere gedragingen of boodschappen die aanzetten tot haat kunnen op basis van de voetbalwet streng worden bestraft.

Jelle Van Damme

Jelle Van Damme lijkt zich intussen te mogen opmaken voor een 'warme' terugkeer in het Astridpark. Op verschillende supportersfora overleggen supporters over hoe ze hem gaan ontvangen. Het Franstalige weekblad Sport/Foot Magazine zette de toon door zijn cover aan 'publieke vijand' Van Damme te wijden.

De kans zit er overigens dik in dat Van Damme zondag als aanvoerder van Standard het veld zal betreden. Defour en Witsel, de nummers één en twee in de hiërarchie, zijn er geblesseerd en geschorst. Derde keuze Goreux is niet zeker van een basisplaats. Toen op stage na wissels geen van hen nog op het veld stond, kreeg Van Damme de band om zijn arm.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.