Kabananga: "Gekozen op advies van Proto"

WOENSDAG, 19 JANUARI 2011, 08:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Gisteren werd Junior Kabananga voorgesteld bij zijn nieuwe club Germinal Beerschot, dat hem tot juni huurt. "GBA leek mij de meest aantrekkelijke optie", zo vertelde hij aan de pers. "Silvio Proto gaf me een duwtje in de rug."


"Ik koos voor G. Beerschot en niet voor KV Mechelen, omdat ik hier meer speelkansen mogelijk acht", zo vertelde Kabananga, die alvorens te beslissen eens ging informeren bij Silvio Proto. "Silvio speelde hier ook al en hij zei me dat dit een goede stap zou zijn voor mijn ontwikkeling."

"Ik hoop hier veel en goed te spelen om me zo verder te ontwikkelen. Stiekem droom ik ervan om langs deze weg een selectie af te dwingen voor de Congolese nationale ploeg. De nationale beloften haalde ik al, nu wil ik graag meer."

Mathijssen: "Kabananga is speler zoals we nog niet hebben"

Bij Germinal Beerschot zijn ze alvast in hun nopjes met Kabananga. "De cijfers liegen niet", aldus trainer Jacky Mathijssen. "Vooraan wilden we dus graag een extra troef. Belangrijk is dat Kabananga een profiel heeft dat we nog niet echt in huis hadden, zeker nu Junior Negrao problemen kent om opnieuw topfit te geraken."

"Kabananga is jong, leergierig, gemotiveerd, groot, sterk én hij is linksvoetig. Omdat linksvoetige spelers zeldzaam zijn, is ook dat een pluspunt", aldus zijn nieuwe coach. "Maar het zal niet vanzelf gaan voor Junior. Het is nu aan hem om enkele jongens te passeren in de hiërarchie. De komende weken moet ook blijken met wie het vooraan het best klikt."

Kestens: "Dit was een opportinuteit"

Ook voorzitter Herman Kesters is tevreden met zijn nieuwe spits. "Dankzij onze uitstekende relaties met Anderlecht was dit een opportuniteit", zo vertelt hij. "Dat Anderlecht geen aankoopoptie toestond, bewijst dat ze in hem geloven, maar hem niet de speelgelegenheid kunnen bieden die hij misschien verdient."

Mogelijk kan Kabananga dit weekend al debuteren voor zijn nieuwe club wanneer Zulte-Waregem op bezoek komt.

Bron: Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.