"Gouden Schoen niet te vroeg voor Romelu"

DINSDAG, 18 JANUARI 2011, 09:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Aan de vooravond van de Gouden Schoen bracht Het Laatste Nieuws de vaders van Romelu Lukaku en Mbark Boussoufa samen voor een gesprek. "Als Romelu of Mbark niet winnen, dan klopt er iets niet", zo vinden beide heren.


"Zij waren de beste", zo vindt vader Boussoufa. "Als Mbark de Schoen nog eens wint, des te beter. Maar als hij niet wint, ook goed. Ik hoop natuurlijk voor Mbark dat hij wint." Ook vader Lukaku zal het niet dramatiseren als zijn zoon naast de trofee grijpt. "Als Romelu wint, zullen wij ons in de hemel bevinden. Maar als hij niet wint, gaat het leven ook voort."

Vele twijfelen of het voor Romelu niet te vroeg is om de Gouden Schoen te winnen. Vader Roger vindt van niet. "Ik snap dat sommigen vrezen dat de druk te hoog zal worden. Maar vertel mij eens: hoe kan een Gouden Schoen nu nóg meer aandacht vestigen op Romelu. Het is al zo erg. Net daarom geloof ik dat hij even goed zal blijven omgaan met de druk als hij tot nu toe gedaan heeft."

Volgens Roger is het trouwens "nu of nooit" voor Romelu om het kleinood in zijn kast te zetten. "De kans bestaat immers dat hij na het seizoen vertrekt." Maar dit is niet de reden waarom ze op zijn zoon moeten stemmen. "Dit zou fout zijn. Ze moeten op Romelu stemmen omwille van wat hij dit jaar gepresteerd heeft", aldus Roger. "Alle sportieve elementen zijn er om hem de Gouden Schoen te geven. Alleen: voor Mbark geldt net hetzelfde."

"Goede opvoeding belangrijker dan trofee"

Het spreekt voor zich dat zowel Roger Lukaku als Slima Boussoufa fier zijn op hun zonen. Niet alleen als voetballers, maar vooral als mensen. "Ik ben trots dat we Romelu en Jordan een goede opvoeding proberen mee te geven. Dat is belangrijker dan een voetbalprijs", zo vindt Roger.

"Ook Mbark is een goede jongen", aldus Slima. "Hij drinkt niet, hij rookt niet, hij pakt geen drugs en hij behandelt meisjes niet respectloos. Dat is belangrijk. Ook ik ben er trots op dat ik mijn kinderen een goede opvoeding hebben meegegeven. Daar zullen ze het in principe verder mee schoppen in het leven dan met een Gouden Schoen."



anderlecht-online forum