Twee vonnissen om competitie te redden?

VRIJDAG, 26 APRIL 2019, 06:52 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE De Geschillencommissie Hoger Beroep overweegt om zijn vonnis in de zaak over de gestaakte klassieker Standard - Anderlecht in twee op te splitsen. Eén over de toekenning van de punten en één over de rest van het dossier. Dit moet zorgen voor snelle duidelijkheid over het sportieve verloop van Play-Off 1.

Anderlecht verklaarde gisteren dat het geen verzet zal aantekenen tegen een eventuele forfaitnederlaag. Een wedstrijd achter gesloten deuren en de alternatieve video die bondsprocureur Kris Wagner voorstelt, daar kant de club zich wel tegen. 

Als de Geschillencommissie Hoger Beroep het vonnis in twee splitst, kan Anderlecht de sportieve sanctie aanvaarden en enkel in beroep gaan tegen de extra-sportieve straf. Standard is zo zeker van zijn punten en Play-Off 1 krijgt dan zijn juiste stand. Want als Anderlecht beroep aantekent bij het BAS, dan kan het duren tot na de laatste competitiewedstrijd voor die uitspraak doet.

Het is nu wachten op een uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep. Wanneer het vonnis komt, is niet bekend, maar dit zou zo snel mogelijk zijn.

Bron: Het Laatste Nieuws (Pieter-Jan Calcoen)anderlecht-online forum