"Ik wilde leugens corrigeren, maar communicatiedienst raadde dit af"

WOENSDAG, 24 APRIL 2019, 20:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Tijdens de paasvakantie ontplofte het bij Anderlecht. Voorzitter Marc Coucke begrijpt dat de supporters misnoegt zijn, maar dat de bom ontplofte, komt volgens hem door ex-coach Hein Vanhaezebrouck. "Hij gaf een verschrikkelijk interview waaruit de fans concludeerden dat alles slecht gaat dankzij de voorzitter", klonk het bij Van Gils & Gasten.

"De supporters zijn een heel jaar erg geduldig gebleven. Het is dankzij hen dat we Play-Off 1 nog gehaald hebben. Maar dan gaf er een ex-coach een verschrikkelijk interview. Van woord tot woord was het georchestreerd. Ongelooflijk. Hij wist exact wat hij moest zeggen op wel moment en tegen welk medium. Of het een wraakoefening was? Dat laat ik in het midden. Maar het was zo erg. Zijn boodschap was dat de club Anderlecht slecht geleid wordt. Hij maakte zelfs de vergelijking met FC De Kampioenen en is was de Baltasar Boma van Anderlecht."

"Je wil niet weten hoeveel leugens hij verteld heeft in al die interviews. We hebben beslist om, als zeer waardige club, niet te reageren. Maar wat we onderschat hebben, is dat alle fans die al een heel jaar kijken naar een ploeg waarvan ze zeggen 'waarom loopt het zo slecht', toen dachten 'nu weten we het, het is die voorzitter want hij moeit zich met alles'."

"Mijn voorstel naar de communicatiedienst was om op alles wat hij zei één voor één te antwoorden. Hij zegt dat, maar het zit zo. De communicatiedienst zei om het te laten rusten en dat het zou overwaaien. Maar de volgende match zag je een groot spandoek 'Wij zijn Anderlecht, niet FC De kampioenen'."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.