Coucke: "Vanhaezebrouck zette alles op Sanneh"

WOENSDAG, 24 APRIL 2019, 14:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Bubacar Sanneh is het uithangbord van de mislukte transferzomer van vorig jaar. Paars-wit betaalde acht miljoen euro, maar hij speelt nog amper. In Van Gils & Gasten legt voorzitter Marc Coucke uit hoe de transfer tot stand kwam. "Vanhaezebrouck wilde enkel hem of een andere, maar die was nog veel duurder."

"Volgens die ex-coach (verwijzend naar Vanhaezebrouck, red.) heeft de voorzitter hem Sanneh opgedrongen. Het zat zo. We hadden een extra centrale verdediger nodig. Onze scouting, die erg verwaarloosd was, en de sportief directeur met vijf namen. De coach koos daaruit twee namen. Die drie anderen: no way." 

"Sanneh was één van die twee. De andere was iemand uit de Franse tweede klasse. De vraagprijs van beiden was twaalf miljoen euro. We probeerden bij de coach om te praten over die drie anderen, maar die wilde hij niet. Nochtans was daar iemand bij die nu in de Ligue 1 elke match speelt en de helft van de keren man van de match is." 

"Vanhaezebrouck had geen alternatieven"

"Op een bepaald moment zakt de prijs van Sanneh en laten wij ons bod stijgen", gaat Coucke verder. "Toen wij zes miljoen euro boden, zei dat coach voor het eerst dat het wat duur aan het worden was. Maar hij had geen andere namen en wij hadden een centrale verdediger nodig. Die andere was nog steeds twaalf miljoen. Op de laatste dag van de transferperiode zakte de vraagprijs van Sanneh van tien naar acht miljoen euro."

"We vroegen de coach nogmaals naar die andere namen, maar hij wilde enkel één van die twee. Die andere was nog steeds twaalf miljoen euro. Op dat moment wilde ik niet bij de supporters afkomen zonder extra centrale verdediger. Dus hebben we toegehapt. Is dat dan mijn fout? Het is de coach zijn goed recht om die speler te willen, maar dan moet je erna geen rondje zwartepieten."

Naar Sanneh zelf wil Coucke geen steen werpen. "Je mag die speler nu wel niet eeuwig de stempel geven. Hij was zelf ook liever voor drie miljoen euro gekomen", besluit de voorzitter. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.