Biglia: "Ik wil na het seizoen vertrekken"

MAANDAG, 17 JANUARI 2011, 08:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als het van Lucas Biglia afhangt, verlaat hij Anderlecht deze maand niet. Nog niet, binnen zes maanden wil hij wel weg. "Ik wil eerst dit seizoen afwerken, kampioen worden en dan in de zomer vertrekken naar een andere competitie."


"Argentijns bondscoach Batista ze me duidelijk dat ik naar een competitie van een hoger niveau moet om vooruitgang te maken", zo vertelt Biglia in Het Nieuwsblad. Om zijn ambities bij de nationale ploeg te kunnen waarmaken, moet Biglia België en Anderlecht dus verlaten.

"Ik had van een vertrek tijdens deze transferperiode geen doel gemaakt. Ik heb de interesse van Galatasaray zaterdag vernomen toen ik in La Manga toekwam. Op dit moment ligt het dossier volledig stil", aldus Biglia. Ook met Bologna werd Biglia in verband gebracht, maar dat spoor is afgesloten. "Er is interesse geweest, maar beide clubs hebben geen akkoord gevonden en verder gaat het niet."

Afscheid in schoonheid

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck heeft een heilige schrik Biglia te moeten laten gaan onder zijn marktwaarde. Daarom wil hij de Argentijn laten bijtekenen, maar met de belofte te zullen meewerken aan een transfer. "Na het einde van deze transferperiode zal ik daarover eens praten met mijn manager. Ik ben blij met de nieuwe aanbieding die ze me voorleggen, maar ik heb sportieve doelen. Ik wil naar de Copa America in juni."

Biglia benadrukt wel dat hij nog steeds met zijn hoofd bij Anderlecht zit. "Ik wil Anderlecht met de titel verlaten. Ik wil de club en zijn supporters bedanken en hoop dat iedereen verstaat dat ik sportieve ambities heb en in goede omstandigheden wil vertrekken."

"Als ik zou vertrekken is het niet omdat ik tegen iemand ben of me niet goed voel. Maar omdat ik sportieve doelen heb en een uitdaging heb die ik wil aangaan."



anderlecht-online forum