Van Holsbeeck: "Geen 5 of 6 tegelijk verkopen"

ZATERDAG, 15 JANUARI 2011, 14:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Er wacht Herman Van Holsbeeck en drukke eerste jaarhelft van 2011. Heel wat spelers lijken na te denken over een transfer. "Maar alle spelers die zouden vertrekken, gaan een bepaalde prijs kosten. En die ligt redelijk hoog."


De voorbije twee weken zorgde een mogelijk vertrek van Lucas Biglia voor heel wat commotie bij de supporters. Toch kunnen ze er maar beter aan wennen dat Anderlecht binnenkort afscheid neemt van enkele sterkhouders. Manager Herman Van Holsbeeck begrijpt hun ongenoegen, maar vraagt ook begrip voor de situatie van de club.

"Wij zijn een bedrijf en we hebben een budget dat we moeten respecteren. Dus moeten we af en toe ook een speler met winst verkopen. We bouwen een jeugdcentrum van 12 tot 15 miljoen en proberen ons stadion met eigen middelen te verbouwen. Als je dan de Champions League en de bijhorende 12 miljoen niet pakt, moet je elders geld terug nemen."

Leegloop?

Momenteel is Biglia de enige speler voor wie er concrete interesse bestaat. Komende zomer zou het wel eens anders kunnen zijn. Ook Polak, Gillet, Legear, Boussoufa en Lukaku denken aan een vertrek. "Maar daar zijn we voor gewapend. Alle spelers die zouden vertrekken, gaan een bepaalde prijs kosten. En die ligt redelijk hoog", zo verzekert Van Holsbeeck.

"We gaan er ook geen vijf of zes tegelijk verkopen. Als Biglia en Polak zouden vertrekken en ook Gillet een goed aanbod krijgt, dan gaan we praten met Guillaume en hem duidelijk maken dat hij moet blijven."

Kansen voor de jeugd

Om het vertrek van deze sleutelspelers op te vangen, rekent Van Holsbeeck om eigen talenten. "Er lopen heel wat goeie jongeren rond. We geloven bijvoorbeeld in Kabananga, daarom stallen we hem nu even bij Germinal Beerschot. Kijk naar de evolutie van Reynaldo, die we volgende zomer misschien terughalen."

"Iemand als Lukaku is een uitzondering, maar Kums, Chen en Mertens zijn ook van ons afkomstig. Sommigen zijn niet klaar op hun 19, maar wel op hun 23 of 24. Toen ik Kums de eerste keer wou uitlenen, wou niemand hem. Nu zou die jongen niet misstaan in onze kern."

Daarom wil Van Holsbeeck iemand als Jordan Garcia Calvete nu alle kansen geven om te groeien. "Boussoufa zegt me: Garcia Calvete is een speler van niveau Spanje. We gaan hem net als Kabananga en De Greef zes maanden elders proberen te stallen. We zullen meer voor Belgische jongens kiezen. Buitenlanders als Bernardez en Rnic, die een zekere leeftijd hebben, moeten normaal weg."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum