Polak: "Grote stap vooruit kan nog steeds"

DONDERDAG, 13 JANUARI 2011, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jan Polak slaagde er na zijn zware knieblessure nog niet in zijn oude vorm op te pikken. Wat hij laat zien tijdens de stage, doet echter het beste verhopen voor de terugronde. "Nu kan ik eindelijk weer diep gaan", zo vertelt hij.


"Na mijn blessure heb ik het moeilijk gehad", vertelt Polak in Het Laatste Nieuws. Of hij tevreden is over zijn seizoen tot nu toe, wil hij niet zeggen. "Ik laat jullie oordelen. Ik ben blij dat ik na mijn blessure en dat misverstand over mijn contract weer op niveau geraak. Ik hoop alleen nog beter te doen in de tweede helft van het seizoen."

In Spanje staat er alvast een erg gretige Polak op het oefenveld. In de onderlinge wedstrijdjes gaat hij voortdurend voorop in de strijd en hij jaagt op elke bal. "Anderlecht telt zeven middenvelders voor drie posities. Niemand van ons kan zeggen: ik moét spelen. Dat moeten we elke dag weer afdwingen. Ik wil dan ook beter doen dan de concurrentie."

Standard

De eerste wedstrijd na de winterstop is Anderlecht - Standard. In deze partij liep Polak vorig seizoen zijn zware knieblessure op. Heeft hij nog last van die knie? "Als er naast de matchen met Anderlecht ook nog eens wedstrijden met de nationale ploeg bijkomen, voel ik vaak een zekere stijfheid in die knie. Na een beetje rust is dat dan weer oké."

"De dokters die me geopereerd hebben, waarschuwden mij ook dat het niet meer zou zijn zoals voordien, maar ik heb geen pijn en het ongemak dat ik soms voel, kan me niet breken", aldus Polak.

"De wedstrijd tegen Standard zal echter niets speciaals worden. Ik heb intussen ook al op Standard gespeeld. Ik wil straks gewoon voetballen. Ik deel al eens een tik uit en ik ben niet de enige. Ik heb wel nog nooit een grote blessure veroorzaakt. Het enige wat ik niet kan goedkeuren, is een tackle met de voet té hoog."

Transfer

Afgelopen zomer stond Jan Polak dicht bij een vertrek, maar uiteindelijk verlengde hij toch zijn contract. Heeft hij spijt dat hij niet naar Galatasaray gegaan is? "Neen. Er zal ook nog wel eens iets anders komen, nu of in de zomer. Op dit moment ben ik daar niet mee bezig. Ik denk alleen aan spelen bij Anderlecht. Ik heb mijn contract in de zomer verlengd, dan moet ik daar ook iets voor terugdoen."

Dit jaar rondt Polak de kaap van de dertig. Veel tijd voor een lucratieve transfer heeft hij dus niet meer. "Iedereen wil een keer een grote stap maken, ik ook", zo geeft hij toe. "Ik heb het ongeluk gehad van die blessure. Dat heeft me afgeremd, maar het is nog niet te laat."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.