Kritiek op Kompany neemt toe

DINSDAG, 12 OKTOBER 2004, 10:57 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Nadat er al in de pers kritiek kwam op de zogezegde 'vedettenstreken' van Vincent Kompany, neemt nu ook bij de andere Rode Duivels de kritiek toe op het jonge toptalent.


Die kritiek komt er na een aantal kleine incidentjes naar aanleiding van de interland tegen Spanje. Hij was niet alleen betrokken bij het eerste doelpunt, ook vergat de verdediger zijn voetbalschoenen voor de training van woensdag, en de verplichte stropdas van de nationale ploeg. Later verscheen hij nog met een sporttas van het merk Adidas, hoewel Nike de officiële sponsor van de Rode Duivels is.

Aanvoerder van de nationale ploeg Bart Goor reageert geïrriteerd. "Kompany werkt de irritatie zelf in de hand", aldus de Rode Duivel. Schoenen vergeten, te laat komen, das kwijtspelen... Hij moet opletten. We zitten niet meer op school, hé. Het kan niet dat de problemen zich altijd bij dezelfde situeren", besluit Goor.

Ook Timmy Simons, normaal gezien centrale verdediger van de Rode Duivels maar nu out met een blessure, heeft zijn mening klaar over de jonge verdediger. "Hij moet zich wat normaal gaan gedragen", oordeelt Simons.

Simons stoort zich ook al aan het kledingincident: "Als iedereen deftig gekleed is en hij loopt daar zonder das... Daar kan ik niet mee leven. Dat hij bij Anderlecht al op de vingers getikt werd, brengt blijkbaar geen verandering. Dan weet je het wel."

"Ik vond wel dat de eerste goal zijn schuld niet was. Deschacht had op dezelfde hoogte van de andere verdedigers moeten staan", aldus Timmy Simons.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.