Play-offs starten twee weken later

WOENSDAG, 12 JANUARI 2011, 16:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door de vele afgelastingen in de maand december, zullen de play-offs twee weken later starten dan voorzien. Dat maakte de kalendercommissie vandaag bekend. Pas in het weekend van 2 april begint de top zes nu aan zijn eindfase.


De kalendercommissie heeft heel wat moeten schuiven om alle uitgestelde wedstrijden te kunnen laten doorgaan. Zo wordt de 25e speeldag van woensdag 2 februari volledig vervangen door een reeks inhaalmatchen. Voor Anderlecht, dat nog geen wedstrijd uitgesteld zag, betekend dit dus een voetballoze midweek.

Die bewuste 25e speeldag wordt uitgesteld tot het weekend daarop, en ook alle volgende speeldagen schuiven zo op. Op 26 en 27 februari wordt nog een extra inhaalweekend voorzien.

29e en 30e speeldag

Voor de laatste twee speeldagen, waarvan volgens het reglement alle wedstrijden samen moeten afgewerkt worden, houdt de kalendercommissie nog twee opties open. Wanneer deze doorgaan, zal afhangen van de prestaties van Anderlecht in de Europa League tegen Ajax.

Als paars-wit doorstoot, dan zal de 29e speeldag doorgaan op maandag 14 maart. Verliest Anderlecht, dan zal die op zaterdag 12 maart worden gespeeld. Op 25 februari, de dag na de terugwedstrijd Ajax-Anderlecht, zal hierover beslist worden.

Alle nieuwe data vindt u in het wedstrijdoverzicht op deze website



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.