Kljestan: "Tevreden over mijn vooruitgang"

WOENSDAG, 12 JANUARI 2011, 10:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Van de transfers die Anderlecht afgelopen zomer deed, kon enkel Sacha Kljestan zich echt doorzetten. De Amerikaan kijkt tevreden terug op zijn eerste half jaar in Europa. "Ik ben tevreden over de progressie die ik hier al maakte."


Kljestan liet zich meteen opmerken met een doelpunt tegen TNS in de Champions League voorronde. Hij begon het seizoen in de basis, maar kende ook een mindere periode. "Aanvankelijk had ik het moeilijk, daarna verdween ik twee maanden uit de ploeg. Maar sinds ik er terug in kwam, verloren we niet meer", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

"Die eerste zes maanden zijn voor mij dan ook op een goeie noot geëindigd. In de eerste plaats ben ik echter blij dat het team het eerste deel van de competitie als leider heeft kunnen afsluiten."

Minder verlegen

De Amerikaan vindt dat hij tijdens zijn eerste half jaar bij Anderlecht de nodige stappen vooruit heeft gezet. "In het begin voetbalde ik iets te timide", zegt hij. "Je kan zelfs zeggen: 'shy' ('verlegen', red.). Maar daar heb ik zelf verandering in gebracht."

"Ik merkte al snel dat de snelheid van uitvoering en de één-tegen-éénduels in België heel belangrijk zijn. Daar heb ik dan ook mijn werk van gemaakt. Al vind ik dat ik nog meer agressiviteit in mijn spel moet kunnen leggen in de man-tegen-mansituaties."

Linkermiddenvelder

Fysiek blijkt Kljestan intussen top te zijn. Hij kwam in La Manga immers als primus uit de maximale aërobe snelheidstesten. "Lopen is altijd een van mijn sterke punten geweest. Ik heb altijd al een goeie uithouding gehad. Dat ik 90 minuten kan blijven lopen, is een deel van mijn succes."

Kljestan speelde dit seizoen meestal als linksmidden. Dat Herman Van Holsbeeck geen nieuwe linksvoetige wil aantrekken, is dan ook goed nieuws voor hem. "Mij had het niet uitgemaakt. Als er iemand bij gekomen was, had die zich ook moeten bewijzen. Maar met zeven spelers is de concurrentie op het middenveld nu al groot."

Nationale ploeg

Nu hij na zijn mindere periode opnieuw basisspelers is bij Anderlecht, komt ook de nationale ploeg van de Verenigde Staten weer in beeld. "Ik heb onlangs gesproken met een van de assistent-coaches", vertelt de 25-voudige international. "Hij heeft me verteld dat de bondscoach blij is met mijn vooruitgang en dat ze mij intensief volgen."

"Hopelijk ben ik er in februari terug bij voor de interland tegen Egypte. Maar ik kijk vooral uit naar maart, want dan spelen we met de VS tegen Argentinië. Het zou geweldig zijn om tegenover Lucas Biglia te staan, zeker omdat het misschien zijn eerste interland wordt."

Maar zijn eerste prioriteit blijft evenwel Anderlecht. "De landstitel is mijn belangrijkste doel nu. Daar kijk ik geweldig naar uit, want ik heb nog nooit een trofee gewonnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.