"Boussoufa verdient Gouden Schoen meest"

MAANDAG, 10 JANUARI 2011, 09:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgende woensdag wordt in Oostende de Gouden Schoen uitgereikt. Met Romelu Lukaku en Mbark Boussoufa heeft Anderlecht de twee topfavorieten in huis. Bart Raes en Wim De Coninck van Belgacom TV wegen beide tegen elkaar af.


Beide heren zijn er in de organiserende krant Het Laatste Nieuws van overtuigd dat Boussoufa en Lukaku de beste spelers van het voorbije jaar waren. "De moeilijkste keuze is echter: wie zet je op één en wie op twee?", zo vraagt Raes zich af. "Eigenlijk verdienen ze in de tweede ronde allebei de eerste plaats, want in hun eigen rol waren ze simpelweg de beste in België."

De Coninck geeft Boussoufa echter iets meer kans om het te halen dan Lukaku. "Voor mij is Boussoufa de grootste kanshebber voor de Gouden Schoen en niet Lukaku. Die jongen heeft sterk gepresteerd, maar in play-off 1 heeft hij niet meer gescoord en net dan hebben veel mensen een eerste keer gestemd."

De Coninck twijfelt ook of het wel verstandig is om Lukaku de Gouden Schoen te geven. "Kijk naar Steven Defour, die heeft hem ook heel jong gekregen. En Axel Witsel ook. Het heeft hen geen deugd gedaan. Lukaku zal misschien wel beter kunnen omgaan met de randzaken dat doet hij nu al uitmuntend , maar hij zal nog een terugval kennen en dan wordt die Gouden Schoen misschien eerder een last. Al wordt hij Anderlecht wel beter begeleid dan dat ze bij Standard deden met Witsel of Defour."



anderlecht-online forum