Ook boete voor wangedrag fans tegen Club Brugge

WOENSDAG, 17 APRIL 2019, 08:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE Enkele dagen na de boete voor het supportersgeweld van vrijdag tegen Standard heeft Anderlecht nu ook een boete aan zijn been voor wangedrag van de supporters tijdens de topper tegen Club Brugge van het weekend ervoor. Toen gingen ze zich te buiten aan discriminerende gezangen.

Op 4 april zong een deel van de supporters 'Hij is de hoer van FCB' over scheidsrechter Bram Van Driessche. Ook 'Alle boeren zijn homo's's weerklonk op een bepaald moment door het stadion. De scheidsrechter nam dit op in zijn wedstrijdverslag.

Het Bondsparket vraagt nu een boete van 4.000 euro voor Anderlecht. Paars-wit aanvaardt deze straf niet. De Geschillencommissie moet nu een oordeel vellen.

Volgens Anderlecht bestaan deze slogans al een eeuwigheid en horen ze bij de rivaliteit tussen de twee clubs. Van Brugse kant zou er 'Joden' geroepen zijn naar de Anderlecht-supporters. Of dat laatste meegenomen wordt, is niet duidelijk.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.