Nkaka: "Ik wil een eerlijke kans"

DONDERDAG, 11 APRIL 2019, 07:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Aristote Nkaka wordt de eerste zomertransfer van Anderlecht. Maar slechts weiningen zien de Oostende-middenvelder graag komen. "Tekenen bij Anderlecht was een kinderdroom. Maar als ze me niet willen, dat ze het me dan eerlijk zeggen", vertelt Nkaka.

"Ik was drie matchen bij Oostende toen Luc Devroe me uitnodigde en sprak over Anderlecht. Als kleine jonge was dat mijn favoriete club. Als 10-jarige liep ik ooit het veld op met Aruna Dindane. Sindsdien was hij een soort Messi voor mij. Als je dan naar Anderlecht kunt, zeg je geen neen", doet Nkaka zijn verhaal in Het Nieuwsblad.

"Anderlecht betaalde één miljoen euro voor mij"

Het contract tussen Anderlecht en Nkaka werd vorige zomer al getekend, maar paars-wit besliste de middenvelder nog een jaar te laten rijpen bij Oostende. "Dat vond ik een goed idee. Mijn eerste jaar van mijn vijfjarig contract is dus al voorbij. Anderlecht betaalde één miljoen euro. Zij vonden dat ik de prijs waard was."

Dit seizoen werd echter een annus horribilis voor Nkaka. Hij zat vaak op de bank en slaagde er niet in om stappen vooruit te zetten. "Ik hoorde dit seizoen nog niets van Anderlecht, maar ga ervan uit dat hun scouts wel rapporten van me hebben. Ik begrijp dat Michael Verschueren nu andere zorgen heeft."

"Wil concurrentie aangaan met Kums en co"

"Ik voel me wel al een Anderlecht-speler. Ik ben geen Biglia, maar wil een eerlijke kans krijgen. Als Anderlecht me niet wil, dat ze het dan zeggen. Wellicht zal het ook afhangen van de nieuwe trainer. Ik zag al hun matchen op tv, sommigen ook live. Ik denk dat ik de concurrentie kan aangaan met Kums, Makarenko en Kayembe."



anderlecht-online forum