Moedig België verliest ongelukkig met 2-0

ZONDAG, 10 OKTOBER 2004, 00:12 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

België keert met een serieuze kater terug uit Spanje. Er werd kansloos verloren met 2-0. België eindigde met negen en ook scheidsrechter Kim Milton Nielsen eiste alweer een hoofdrol op.


Al na 35 seconden ging Peersman onder een voorzet door, maar Torres schoot de bal naast het lege doel.
België counterde scherp langs Mbo Mpenza en Buffel, maar Casillas waakte. Ook Kompany toverde eventjes op rechts, maar zijn voorzet werd niet benut.

Toen Van Buyten Reyes te laat tackelde, ontsnapte België aan een strafschop. Maar Deflandre had wel prijs. Hij kreeg plotseling twee maal geel. De eerste keer voor een tackle en de tweede keer waarschijnlijk voor protest: rood.
België bleef Spanje echter goed opvangen, maar op het uur viel een te vermijden goal: Kompany wilde iets te gretig uitverdedigen en verloor de bal. Van Buyten koos slecht positie en invaller Luque schoot hard raak: 1-0.

België zakte verder weg. Kompany ging onder een voorzet door en de ongedekte Raul kon makkelijk binnenkoppen: zijn 40e doelpunt voor de Spaanse selectie.
Dit alles tot frustratie van Goor, die van ver naar een tegenstander spuugde: rood.
Baraja had de 3-0 voor ogen, maar Peersman kon zich onderscheiden. Het werd nog 3-0, maar die treffer werd terecht afgekeurd na een fout op Peersman in de kleine rechthoek.

Goals: 60' Luque 1-0, 64' Raul 2-0

Spanje: Casillas, Salgado, Marchena, Puyol, Del Horno, Joaquin, Albelda, (58' Xabi Alonso), Xavi (74' Baraja), Reyes, Raul, Torres (54' Luque)

België: Peersman, Deflandre, Kompany, Van Buyten, Deschacht, Bisconti (61' Doll), Buffel (79' Dufer), Clement, Goor, Sonck, Mpenza (74' Huysegems)

Rood: 27' Deflandre, 68' Goor
Scheidsrechter: Nielsen (Den)
Toeschouwers: 20.500



anderlecht-online forum