Walem en Schrijvers willen Verschaeren erbij op EK

DINSDAG, 19 MAART 2019, 06:56 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Yari Verschaeren debuteert komende week bij de Belgische U19, maar lang zal hij daar niet blijven. De U21 wenkt. Hoewel bondscoach Johan Walem met zijn vaste kern naar het EK wil deze zomer, zet hij de deur open voor Verschaeren. Aanvoerder Siebe Schrijvers doet hetzelfde.

Net als Roberto Martinez bij de A-kern smeedde Walem bij de U21 een vaste en hechte groep. Zo blijft Dion Cools erbij, ook al speelt die nog amper bij Club Brugge, en is er voor Thibault Vlietinck geen plaats, al maakt die wel een goede indruk bij de uittredende kampioen. Maar voor Verschaeren wil Walem een uitzondering maken.

"Als hij in de play-offs blijft spelen zoals hij nu bezig is, wordt hij uiteraard opgeroepen", windt Walem er geen doekjes om. "Iemand met gek veel talent kan je niet negeren. Het gemak waarmee hij speelt, zijn frisheid, techniek, vista en fysiek zijn indrukwekkend. En zijn eerste balcontrole, voor mij essentieel, is fabelachtig."

Aanvoerder Siebe Schrijvers zal Verschaeren met open armen ontvangen. "Wat hij presteert bij Anderlecht is geweldig. Zeker voor iemand van 17 jaar en in zo'n moeilijke omstandigheden", aldus de speler van Club Brugge. "Van mij mag hij zeker mee naar het EK in Italië."

Bron: Het Nieuwsblad (KVU)
Het Laatste Nieuws (VDVJ)anderlecht-online forum