Anderlecht eindigt met derde zege op rij

ZONDAG, 17 MAART 2019, 20:43 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie met 0-2 gewonnen bij Oostende. Een logische en verdiende zege voor paars-wit, dat de competitie zo eindigt met drie zeges op rij. Met twee assists was Yari Verschaeren de beslissende man.

De eerste poging tussen de palen was er één van Oostende, maar meer dan wat opwarming voor Didillon betekende het schot van Sakala niet. Aan de overkant was het heter toen Milovic een voorzet van Bolasie niet niet in eigen doel gleed. Anderlecht domineerde, maar pogingen van Obradovic, na een meesterlijke lange bal van Kara, en Bolasie misten doel.

Ook na de pauze bepaalde Anderlecht de spelrichting. Schoten van Lawrence en Zulj misten het kader en dat van Gerkens verontrustte Dutoit niet. Twintig minuten voor tijd kreeg paars-wit eindelijk loon naar werken. Oostende liet Verschaeren alle tijd en ruimte op links. Diens voorzet vond het hoofd van Bolasie en de Congolees kopte via de lat in doel: 0-1.

Tien minuten later scoorde Bolasie nog eens, maar hij had eerst een duwfout begaan. Doelpunt terecht afgekeurd dus. In de slotminuten liet Vanlerberghe oog in oog met Didillon de gelijkmaker liggen. Santini besliste vervolgens de wedstrijd door een knappe actie van Verschaeren in de volley in doel te trappen.