Boffin en Iakovenko geven aftrap

DONDERDAG, 7 MAART 2019, 13:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE Ook voor de partij tegen KV Kortrijk van zondag heeft Anderlecht twee oud-spelers opgetrommeld om de aftrap te geven. Deze keer zijn Danny Boffin en Sacha Iakovenko van de partij.

Anderlecht haalde Boffin in 1991 van FC Luik naar het Astridpark. De linksmidden bleef er zes jaar. In die periode speelde hij 250 wedstrijden en daarin scoorde hij 37 keer. Met een hattrick op het veld van Werder Bremen leek Boffin zich in 1993 in de geschiedenisboeken te trappen, maar een onwaarschijnlijke ommekeer maakte van deze partij een zwarte bladzijde in de Anderlecht-geschiedenis. In 1997 trok de 53-voudige Rode Duivel naar Frankrijk voor een buitenlands avontuur bij Metz.

Iakovenko arriveerde in januari 2008 als 20-jarige bij Anderlecht, dat hem huurde van Genk. Na het seizoen nam Anderlecht de Oekraïner definitief over, maar een doorbraak bleef uit. Uitleenbeurten aan Westerlo en OH Leuven volgden. Pas in het seizoen 2012-2013 zou hij zich doorzetten bij Anderlecht. Onder John van den Brom kwam hij, vooral als invaller, tot zeven doelpunten in de competitie en twee in Europa. Na dat seizoen trok hij transfervrij naar Fiorentina. Dat werd geen succes en in 2016 stopte hij op 29-jarige leeftijd met voetballen.
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.