Anderlecht pakt drie gouden punten

ZONDAG, 3 MAART 2019, 20:31 - Garrincha

WEDSTRIJDEN In de strijd om Play-Off 1 boekte Anderlecht vanavond een belangrijke overwinning. Na de zege van Gent vanmiddag moest Anderlecht in Lokeren even goed doen om in de top zes te blijven. Paars-wit won met 1-2. Het nadert zowaar tot op twee punten van de derde plaats.

Via Cevallos en Saroka kreeg Lokeren de eerste kansen. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Appiah maakte meters op zijn flank, verstuurde een de goede voorzet en Santini kopte voorbij Verhulst in doel: 0-1.

Lokeren was te aangeslagen om te reageren. Het kwam niet verder dan een vluchtschot van Cevallos twintig minuten later. Ook Anderlecht voetbalde belabberd en zo gingen we rusten met 0-1.

De tweede helft kregen we meer te zien. Verschaeren krulde het leer eerst voorlangs en tien minuten later verscheen hij alleen voor Verhulst, maar ook toen lukte het niet om te scoren. Invaller Gerkens deed het wel. Bolasie met de actie, Milic met de prima voorzet en Gerkens kopte voorbij Verhulst. Voor de Limberger zijn vijfde van het seizoen.

Tien minuten voor tijd werd het nog even spannend toen Lawrence zich liet aftroeven door Cevallos en die laatste milderde tot 1-2. Lokeren ging nog op zoek naar de gelijkmaker en uitstel van executie, maar tevergeefs. Anderlecht won en Lokeren zakt na 23 jaar uit de hoogste afdeling. Anderlecht nestelt zich in het spoor van Standard, Antwerp en STVV en mag zowaar ook weer naar boven kijken.