Anderlecht moeizaam voorbij Charleroi

ZONDAG, 28 NOVEMBER 2010, 14:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het eerst dit seizoen is Anderlecht alleen leider in de Pro League. Paars-wit wipt over RC Genk na een 4-1-zege tegen hekkensluiter Charleroi. De winst kwam echter veel moeizamer tot stand dan de cijfers doen vermoeden.


Anderlecht begon aan de partij zonder de vooraf twijfelachtige Juhasz en Legear, al zat deze laatste wel op de bank. Bij Charleroi kwamen heel wat spelers met een Anderlecht-verleden aan de aftrap.

Twee van hen zetten de Karolo's net voor het kwartier op voorsprong. Losada zette zich door op rechts en bediende Kaya, die de bal in de verste hoek binnen knalde. Voor de rust slaagde Anderlecht er niet in zijn publiek veel te tonen. Ook niet na de uitsluiting van Fabris, die rood kreeg na een drieste tackle op Lecjaks.

Tijdens de pauze greep Jacobs in en hij bracht Legear tussen de lijnen. De Luikenaar zorgde meteen voor gevaar en presenteerde De Sutter de gelijkmaker op een schoteltje. Losada kreeg vlak erna de kans om Charleroi opnieuw op voorsprong te zetten, maar verslikte zich in zijn dribbel.

Pas wanneer ook Ederson rood kreeg, slaagde Anderlecht erin zich voorbij de hekkensluiter te vechten. Suarez met de voorzet en invaller Kabananga trapte de bal beheerst in de bovenhoek. Meteen het eerste competitiedoelpunt voor de 21-jarige Congolees. Legear en Suarez diepten de score in de slotfase nog verder uit.

Vijf minuten voor tijd ging er nog even een siddering door het Vanden Stock-Stadion toen Jacobs Marcin Wasilewski liet invallen.

Score: 4-1
Goal(s): 13' Kaya 0-1, 49' De Sutter, 1-1, 73' Kabananga 2-1, 81' Legear 3-1, 89' Suarez 4-1

Anderlecht:Proto, Gillet, Bernardez, (69' Kabananga), Mazuch, Lecjaks, Kljestan, Polak (85' Wasilewski), Kanu, Badibanga (46' Legear), De Sutter, Suarez
Charleroi:Hatefi, Franquart, Ederson, Brillault, Aarab, Losada, Cordaro (78' Serwy), Kaya, Fabris, Orlando (57' Diallo), Tshibumbu (36' Tibi)

Geel: 13' Franquart, 45' Ederson, 72' Kljestan, 90' Aarab
Rood: 32' Fabris (ruwe tackle), 65' Ederson (2x geel)

Scheidsrechter: Verbist
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.