Rutten: "De lat kan gewoon hoger. Moét hoger"

ZATERDAG, 16 FEBRUARI 2019, 16:49 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Fred Rutten kwam ongeveer zes weken geleden aan bij RSC Anderlecht. De coach stond meteen een moeilijke taak te wachten. Heeft hij zijn komst bij paars-wit nog niet beklaagd? En hoe zit de sfeer nu in de groep?

Wat verwachtte u bij uw aankomst ?
"Ik wist dat het niet goed ging, anders zouden ze ook geen andere coach hebben aangesteld. Maar de lat kan gewoon hoger. Moét hoger. Zoals ik het zie is de A-kern het paradepaardje van de club en dat is het nu allesbehalve, kijk maar naar de rangschikking, die zegt genoeg."

Wat was je eerste werk bij aankomst?
"Ik wou de spelers leren kennen, maar écht kennen. Hun persoonlijkheid, hun gedrag. Ik kan mensen redelijk snel inschatten. Iedereen moest weer op één lijn staan met het gezicht vooruit. Want dat is wat telt het 'nu'. Men was nog te veel bezig met wat er voordien allemaal was misgegaan. Maar dat is voorbij en daar kan je niets meer aan veranderen."

Play-off 1?
"Ik heb meteen duidelijk gemaakt dat het een lange strijd zou worden om play-off 1 te halen. Ik merk geen gelatenheid in de groep. Als we verliezen dan hangen de hoofdjes naar beneden. En dat is maar goed ook, stel je voor dat het andersom is. Dan krijgen ze met mij te doen. Maar ik kan de supporters wel beloven dat ik alles zal geven om play-off 1 te halen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.